10 de febrer de 2010

"El darrer viatge d'en Quico Sabaté"

DESCRIPCIÓ DE LA RUTA


El següent "viatge" està pensat segons el recorregut que possiblement podria haver fet en Quico Sabaté amb els seus quatre companys: Francesc Conesa, Anton Miracle, Roger Madrigal i Martin Ruiz a finals del 1959.

La ruta s’inicia a Costoja, a la Catalunya Nord, comarca del Vallespir, lloc a on arribarem amb autocar. Des de Costoja comencem a caminar cap a l’Hostal de la Muga per una carretera asfaltada. Aquest hostal, situat prop de la Frontera, servia de connexió entre famílies que tenien exiliats a França i també era sovint. visitat per en Quico Sabaté.
Des de l’Hostal de la Muga, el camí primer és un corriol i després una pista forestal ben ample que s’enfila fins arribar al coll de la Santa Creu.
Des d’aquest coll, es voreja el Bassegoda pel GR-11 fins arribar al refugi (refugi del Bassegoda) i posteriorment a Lliurona, lloc on dormirem.

El segon dia sortirem de Lliurona en despuntar el dia, direcció al Puigbalí. La ruta es realitza per corriols i senders de muntanya que ens portaran fins al Casalot de Falgars. Baixarem per la carretera de Mare de Déu del Mont on un trencat a mà dreta ens permetrà visitar Can Falgars.
L’autocar ens recollirà uns quilòmetres més avall prop de la comunitat terapèutica anomenada Can Serra cap al migdia.

Ja amb autocar, ens desplaçarem fins a Sant Martí de la Mota (església molt petita) on surt el camí que ens portarà fins al Mas Clarà, lloc on va haver el famós tiroteig amb la Benemèrita i on encara s’hi poden veure a la paret del Mas, els forats de les bales de la Guàrdia Civil.
Després de dinar, tornarem cap a l’autocar que ens portarà fins a Sant Celoni on finalitzarem la ruta.


FITXA TÈCNICA

Cartografia: Salines, Bassegoda, Alt Vallespir. Ed. Alpina
Alta Garrotxa i Alt Empordà, de l'Institut Cartogràfic de Catalunya.
Quilòmetres: 35 quilòmetres aprox. fins a Can Falgars
Marques: Des de l’Hostal de la Muga fins el Puigbalí (algunes d’elles força esborrades): Perfil de'n Quico Sabaté de color vermell
Fletxes vermelles1 comentari:

Sedinis ha dit...

Recomano enormement la Ruta a tota aquella gent que no l'hagi fet! si no fos perquè ens coincideix amb dies de referèndum, la tornaríem a fer sense ni pensar-nos-ho!
endavant gent!!